Wat is een CE-markering en wanneer is dit nodig?

De CE-markering. Onder andere te vinden op het koffiezetapparaat en het gastoestel. Wist je dat het keurmerk voor veel meer producten verplicht is? Zo ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen, bouwproducten en elektronische- en energiegerelateerde producten. Grote kans dat jij dus ook tijdens je werk te maken krijgt met het CE-keurmerk! We vertellen je er meer over in dit blog. Lees verder!

Een CE-markering: wat is dat?

Het CE-keurmerk is een verplicht Europees keurmerk, dat laat zien dat het product voldoet aan verschillende eisen op het gebied van veiligheid. Dit keurmerk laat zien dat bij het maken of aanpassen van het product, goed is gekeken naar veiligheidsrisico’s. Brengt gebruik van het product bepaalde veiligheidsrisico’s met zich mee? Dan zijn daar veiligheidsmaatregelen voor getroffen of dan is daar uitgebreid voor gewaarschuwd in een bijgeleverde handleiding. De CE-markering voorkomt en waarschuwt voor mogelijke ongevallen.

De CE-markering in de bouw, infra of techniek

Producten met veiligheidsrisico’s, daar krijg je in sectoren zoals de bouw, infra of techniek ook mee te maken. Daarom moeten persoonlijke beschermingsmiddelen, de meeste bouwproducten en elektronische producten ook een CE-markering hebben. Bij het keuren van deze producten wordt bijvoorbeeld extra gelet op brandveiligheid, beperking van geluidshinder of effecten op de gezondheid. De CE-markering wordt afgegeven wanneer het product gemaakt wordt en moet herzien worden wanneer het product aangepast wordt.

Ik wil mijn product aanpassen. Hoe moet dat nu?

Machines en andere producten aanpassen, dat doen we bij G. van Donselaar dagelijks! Daardoor zijn we ook bevoegd om een nieuwe CE-markering af te geven. Bij het herzien van de CE-markering van jouw machine of product moet meestal ook een aanpassing gedaan worden in de veiligheidshandleiding. Wij zorgen ervoor dat deze aanpassingen en eventuele veiligheidsrisico’s goed beschreven staan. Zo kan jij weer aan het werk en ben je juridisch goed ingedekt bij een onverhoopt ongeval met de machine.

 Kan ik ook zelf een CE-keurmerk regelen?

Als gebruiker van een product krijg je alleen met het CE-keurmerk te maken wanneer je jouw machine of product wilt aanpassen. Het is niet mogelijk om zelf een CE-keurmerk aan te vragen en daarbij is het belangrijk dat aanpassingen in de CE-handleiding zorgvuldig gebeuren. G. van Donselaar neemt deze verantwoordelijk dus graag van je over. Wil je meer weten het aanpassen van producten en de CE-markering? Bel naar 033-2774111 of mail naar info@gvandonselaar.nl.

 

Copyright © 2015 G. van Donselaar | Privacybeleid | Cookiebeleid
Realisatie door Zeker Zichtbaar
Menu
G. van Donselaar