Machines met water? Houd rekening met vorst!

Koud hè! De winter is ondertussen écht begonnen. Dat betekent dat je ook weer extra rekening moet houden met machines met water. Daarom een kleine opfrisser: waar moet je ook alweer aan denken bij jouw machines met water als het vriest?

Hoe zat het ook alweer? Waarom machines met water kapot gaan bij kou

Heeft jouw machine geen antivriessysteem? Dan is het extra opletten met de vrieskou. Zodra de temperatuur onder 0 komt, begint het water in jouw machine direct te bevriezen. Er is namelijk geen antivriessysteem wat bevriezing voorkomt. Ook al vriest het heel licht: zodra het water zich tot ijs begint te vormen, zet het zich uit. En: terwijl het ijs heel sterk is, worden ijzeren onderdelen van de machine juist zwakker door de vrieskou. Hét recept voor kapotte of lekke onderdelen.

Wél water, geen antivriessysteem? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Veel mobiele werktuigen hebben tegenwoordig een goed antivriessysteem. Maar dit geldt niet voor alle machines: sommige reinigingssystemen met pompen en andere machines die water verplaatsen zijn nog erg gevoelig voor de vrieskou. Zorg er daarom voor dat het water bij deze machines eruit kan lopen (aftappen) en zet een eventuele kogelkraan halfopen. Doe dit dus ook wanneer er ‘maar’ -1 graden vorst voorspeld wordt. Voorkomen is beter dan genezen!

Check je antivriessysteem!

Hebben jouw machines wel allemaal een antivriessysteem? Top, maar dit betekent niet dat je hier blind op kunt vertrouwen. Zeker bij oudere werktuigen kan het zijn dat de machine niet (meer) goed aangeeft of het antivriessysteem nog naar behoren werkt. Check dus af en toe of er nog genoeg antivriesvloeistof beschikbaar is of laat dit checken tijdens de VA-keuring.

Machines met water tóch kapot door de vrieskou?

Dan kun je ons bellen. Wij zorgen ervoor dat de kapotte onderdelen van jouw machine weer gerepareerd worden en geven je graag advies om te voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer gebeurt. Heb je een andere vraag? Ook dan kun je ons bereiken op 033-2774111. Wie weet tot snel!

 

Copyright © 2015 G. van Donselaar | Privacybeleid | Cookiebeleid
Realisatie door Zeker Zichtbaar
Menu
G. van Donselaar