Waarom een VA-keuring zo belangrijk is

Iedereen die met gereedschap of machines werkt, krijgt ermee te maken: de VA-keuring. Deze periodieke keuring op veiligheid controleert of het gereedschap of de machine nog veilig genoeg is om mee te werken. Niet onbelangrijk! We vertellen je graag meer over de VA-keuring. Lees verder!

Waarom is een VA-keuring nodig?

Waar hard wordt gewerkt, wordt machine en gereedschap versleten. Logisch, maar slijtage van belangrijke (veiligheids)onderdelen kunnen ervoor zorgen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren door kapotte onderdelen, is de VA-keuring in het leven geroepen. Door deze keuring periodiek (over het algemeen eens per jaar) uit te voeren, weet je zeker dat je met veilig gereedschap aan het werk kunt gaan!

Zelf keurmeester worden: de mogelijkheden

Machines en gereedschap gewoon zelf keuren: hoe ideaal is dat? Zelf arbeidsmiddelen keuren klinkt handig, maar VA-keurmeester worden kan niet zomaar: je moet in ieder geval een aantal jaar ervaring hebben in de mechanisatie, een opleiding tot VA-keurmeester volgen en regelmatig opfristrainingen volgen. Daarnaast moet je als keurmeester onafhankelijk zijn en aan kunnen tonen dat je je kennis genoeg op peil hebt gehouden.

VA-keuring uitbesteden, dat scheelt een hoop zorgen!

Zelf je machines keuren geeft een hoop extra verantwoordelijkheden en zorgen. Dat kan makkelijker! De VA-keurmeesters bij G. van Donselaar zorgen ervoor dat jouw arbeidsmiddelen snel gekeurd worden. We zijn onafhankelijk en kunnen door opfristrainingen en het regelmatig keuren van arbeidsmiddelen aantonen dat we genoeg kennis hebben om jouw gereedschap het juiste certificaat te geven. Dat scheelt veel zorgen wanneer er onverhoopt een bedrijfsongeval plaatsvindt bij één van jouw medewerkers.

Plan jouw afspraak op tijd in!

Wil je graag zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het keuren van jouw gereedschap of werktuig? Plan de afspraak voor de VA-keuring op tijd in! Zo hebben we genoeg tijd voor de controle en kunnen eventuele kleine reparaties direct uitgevoerd worden. Bel naar 033-2774111 of mail naar info@gvandonselaar.nl. We helpen je graag verder!

Copyright © 2015 G. van Donselaar | Privacybeleid | Cookiebeleid
Realisatie door Zeker Zichtbaar
Menu
G. van Donselaar